Zingen is gezond!

ingevoerd op 20-1-2015



(Onderstaande tekst is van Michiel Jongsma, psycholoog.)

Zingen is van alle tijden. Over de hele wereld wordt gezongen. Onder de douche, op de fiets, in de auto, kerk, voetbalstadium of op een verjaardagsfeest. Door te zingen kan een mens zich uiten, communiceren en verbonden voelen met anderen. Het zit in de natuur van de mens. Je hoeft er geen opleiding voor te hebben, al helpt het wel een beetje. Uit onderzoek blijkt dat zingen goed is voor de fysieke en mentale gezondheid. Het kost niets en je hoeft je zorgverzekering er niet voor aan te spreken. Dus laat ons uit volle borst zingen...

GEZONDHEIDSVOORDELEN
Zingen is goed voor je ademhaling, je hart en bloedvaten. Het werkt bloeddrukverlagend, verhoogt je weerstand en reduceert stress.
Zingen verbetert je humeur en is een goede manier om emoties te uiten. Zingen in groepsverband geeft een gevoel van verbondenheid. Zo zingen we ’You’ll never walk alone’ in een vol voetbalstadium, ’Afscheid’ van Marco Borsato tijdens een crematie, of ’Happy Birthday’ om je verjaardag luister bij te zetten. Bij het zingen in groepsverband vervagen rangen en standen en telt geen arm of rijk. Een ieder hoort erbij en doet mee.
Zingen draagt bij aan je veerkracht en welbevinden. Evenals hardlopen, evenwichtige voeding, een huisdier, zinvolle doelen, humor, bevredigende relaties en om niet te vergeten....pure chocolade.

Bron: Michiel Jongsma (http://www.michieljongsma.info/)



studio studio